Paus

Shit, idag har jag mängder med inspiration och ideer. Skulle kunna skriva massor. Men eftersom jag delar denna dator med någon annan så måste jag ge honom lite tid vid datorn.Han bönar och ber. Eller kanske jag ska låsa in honom i skrubben och fortsätta med allt jag vill skriva? Känns lite grymt, är nog bäst att lämna över rodret en stund.Men jag är strax tillbaka. Så gå ingenstans iallafall inte så långt..

Billig resa

Läste i dagens tidning om paret som bokat resa till Thailand 4 veckor för bara 16498:- Kanonpris och dom betalar glatt. Då kommer fritidsresor på att det saknades en etta framför priset! Resans riktiga pris var 116 498:-!!!!
Allmänna reklamationsnämnden har nu kollat detta och bestämt att paret ska få resan till det första priset, 16498:-
Fritidsresor sliter sitt hår men får inse att dom är besegrade. Skaplig rabatt, 200 000:-
Att jag sen hade blivit fundersam över att 4 veckor5-stjärnigt hotell, med egen bungalow, egen pool bara kostade 16498:- det är en helt annan historia.


Provhytts-ångest

Jag hade ett par timmar att slå ihjäl medans jag väntade på bilen och var hamnade jag? På Lindex. Suck. Jag har portförbjudit mig själv i alla klädbutiker på obestämd tid. Dels på grund av min kropp som bara tycks bli större!!! Hört den förut? Ska inte köpa några nya kläder förrän  jag gått ner minst 5 kilo. Och som vanligt ska man ändå bara prova lite som för att utmana kläd-djävulen som sitter på min högra sida. Bredvid mat-djävulen.
En annan sida av saken är att jag har mängder med kläder. Får inte plats mer..
Nåväl jag föll för några tunikor och drog mig till hytten. Stånkade, svettandes och med statiskt hår insåg jag att det inte är lönt. Vi passade inte ihop helt enkelt. Lovade mig själv att nu måste det bli ändring, snart sommar igen ju!
Tror ni allt slutade där? Nepp, jag gav mig inte utan kom hem med en svart ulljacka som var på rea, bara 399:-
Kan man få medicin mot sånt här...


Tillbaka

Trot eller ej, kvinnan jag jagat på kommunen svarade idag innan jag ens slagit klart numret!!! Hon vågade nog inget annat. Nu har vi en date och ska träffas i nästa vecka och prata lite om min framtid. Spännande.

Pyntat och klart

Min inspiration kom tillbaka häromkvällen och så här blev köksfönstret.


5000:- fattigare

Ingen finanskris här inte, pengarna rullade ut från kontot i en väldans fart. Den största boven är min bil. Den skulle få lite ny olja, filter och annat som verkstaden påstår måste bytas efter ett antal mil. Så långt allt väl men när jag skulle hämta bilen var det ju som vanligt nåt som dykt upp! -Kylaren är trasig och det var knappt nåt vatten kvar. Har du inte märkt det?? Svar nej det har jag inte, jag har fullt upp med att köra!! Och hejdå till ytterligare en tusenlapp. Skulle då verkstaden bytt kylare skulle dom roffa åt sig en tusenlapp till! Blir inget av med det, jag ska blinka åt grannen så kanske, kanske, blink, blink, blink.


Kylskåpets eko

Man kan riktigt höra hur mitt kylskåp vrålar efter påfyllning. Måste väl ta en tur till staden (även kallad hålan) och fylla på. det suger verkligen att handla men det som suger mest är att man ska behöva betala dessutom!!
Nåväl, jag ska kolla efter en röd matta till köket. Min vän tillåter bara rött i köket. Vi har svart i vardagsrummet och han anser att rött ihop med svart blir porrigt. Inte visste jag att män hade något emot porr....Händer det något utöver det vanliga så återkommer jag ikväll. Blir väl dyrt som vanligt. Grrr....

På kurs för alltid eller?

Jag har försökt nå en person som tjänar oss medborgare i kommunen i flera veckor. Dömt att misslyckas. Idag hade hon ett meddelande som löd  -Den du söker är på kurs och återkommer Onsdagen den 28 oktober. Och det är en månad sedan!!!!!!!
Och förra gången jag ringde skulle hon återkomma kl 14, sa den väna inspelade rösten.
Var har du gömt dig? Behöver din hjälp så det är bäst du är på plats imorgon för då ringer jag igen....

Lödder i håret

En sak jag länge funderat på. Håll i er.

När man vill tvätta håret 2 gånger( för att man har en vansinnig ide om att håret är jätteäckligt skitigt)
Varför löddrar schampot mycket mera andra gången?

Humor

En hora är hos läkaren och får reda på att hon är gravid.
Läkaren frågar om hon vet vem fadern är.
Horan svarar -Men hallå eller, om du äter en burk bönor, vet du då vilken böna som orsakat brakskiten?

Skvallertant

Känner mig lite elak idag. Jag har sån lust att leka skvallertant. Brinner av lust att ringa till henne och tala om vad hennes man gör när han tror att ingen ser på. Ha!! Din lilla slemhelge, du tror du är guds gåva till kvinnan men där har du fel för det är faktiskt diskmaskinen. Hm...

Pengar

Ja jag vet att du har gott om pengar och kan köpa vilka prylar du vill ha och att jag inte har några pengar alls. Men vet du? jag har nåt du inte har och som inte kan köpas för pengar, ja just det KÄRLEK. Så sluta för fan och tjata om dina pengar innan jag kör ner detta i din tjocka hals!!

Tönt

Kollade som vanligt på Bonde söker bihang igår. Ganska intressant att följa deras förnedringsresa. Jag är inte alls fundersam över varför bonden Magnus är singel. Vem fan står ut med att vakna med en så självgod människa varje dag. Tror faktiskt att han är lite översexuell, kan man va det? Tror det ialla fall. Hans röst har en så nedlåtande klang så jag vet inte... Han och Christel skulle ut och köra nån maskin och han skulle lära henne att dra på rätt sätt i spaken...Vilken spak menade han. Alltid den där sexuella anspelningen. Tror han kommer att välja Christel till slut och det bara för att hon har stora bröst, ja enorma faktiskt. Sorry, så ytlig tror jag att Herr Bonde Magnus är.

Julstämning

Jag har ju dillat om att jag älskar julen och att jag ska pynta idag. Låter stort när katten skiter men det blir små högar....
Det har varit kallt och lite snö i en vecka och det kändes så mysigt. Men nu, nu jävlar i havet regnar det. En sån dag när det aldrig blir ljust, suck.
All min inspiration flög iväg. Snälla kom tillbaka, jag behöver dig.
Utan dig kan det inte bli några julgardiner eller annat pynt...
Jag som hade så stora planer och hade tänkt lägga ut bilder och...
 Snip, snap så var ögonblicket borta.

Advent

Nu börjar resan mot den härliga julen. Jag älskar allt vad julen innebär. Idag ska jag ta fram alla adventsljusstakar, stryka och hänga upp köksgardinerna. Inhandlade några röda julstjärnor till fönstret också. Mitt kök blir riktigt julrött och mysigt. Tycker ialla fall jag.

Att hata sin chef

Hat är ett väldigt starkt ord men i detta fallet finns det inget ord som passar bättre. Nu är han inte min chef längre, men vi har en del ouppklarade saker ihop.... Innestående löner och intyg som han bara förhalar. Han är oduglig som personalchef och socialt inkompetent. Alltid får jag tala om hur man fyller i papper och vad det är som gäller fackligt. Han erkänner ALDRIG att han inte vet  eller har gjort fel utan mumlar att han ska återkomma. Sen alla äckliga kommentarer om unga tjejer han anställt med stora bröst. Och hur en del lipar när han varit tvungen att sparka dom. Hur han hotar med sin makt att kunna avskeda för att någon protesterar mot hans beteende. Listan kan göras lång men jag retar bara upp mig och konstaterar att han aldrig fått behålla en tjänst som personalchef om han inte varit delägare. Nej då hade han fått en spark i sin breda röv.....Tack för att jag slipper se dig mera, apkuk....


Att stjäla en gran

Läste i en tidning att en känd person förberdde sig på att snart ge sig ut och stjäla årets julgran tillsammans med sin lille son. Ve och fasa, vad ska det bli av detta barn, så omoraliskt kunde man läsa. Lära ett barn att stjäla...
Själv är jag uppvuxen med julgransstölder och känner mig ganska normal....
Min pappa ansåg att det inte blev nån riktig jul utan en stulen gran och ta mig tusan har han rätt. Detta har blivit en tradition för mig och så länge jag orkar med spänningen tänker jag forsätta mina stöldturneer.
Okej, jag vet att det är fel men dom står ju där och trängs och bara skriker efter att få komma in i mitt hem och bli pyntade. Eller, anar jag ett uns dåligt samvete? Kan jag aldrig tro. Men varför är vi så många som tycker det är okej att stjäla en julgran i skogen men att det är MYCKET ILLA att stjäla någonting annat??  Någon som vet?


Humor

Om man kunde spina ull av en mans hjärna,
så hade det blivit precis lagom till ett par stringtrosor åt en undulat.

Färjan-Håkan

Kollade naturligtvis på Färjankanal 5 igår. Återigen var det mest Baren-Håkan som var i fokus. Den grabben är så pinsam, jag tycker synd om honom. Han hade en gullig tjej i baren som skulle skriva under kortkvittot och frågar om hon ska skriva sitt nummer? Tjoho, Håkan hade hugg. Vad säger han då-Jag är brandman, ring 90 000
Vilken katastrofkille han är. Visst, han skulle skämta men vet han inte att Sveriges larmnummer inte är 90 000 längre???
Den gulliga tjejen skrev ner sitt nummer och lilla Håkan tappar bort lappen. Ovan kille det där. Dock är det underhållande, FRAM FÖR FLER HÅKAN I TV

Kransen

Snyggaste kransen i byn!


Mitt bästa köp på länge


Skogen

Idag har det varit bitande kallt. När det dessutom började snöa begav jag mig ut i skogen, denna gång  på jakt efter lingonris. Jag har fått en ide om att göra en krans att hänga på dörren. Minns att vi fick göra sådana kransar i skolan. Dock var det nån annan stackare som fick stå för plockandet av riset. Just nu är förskaffningen av ris det värsta, trodde skogen var full men icke. Återstår nu att se om tålamodet sätter käppar i mina hjul, som så många gånger förr. Grrrrr.


Måndag

Tillbaka efter en skön helg. Konstaterar att jag har Måndags-ångest trots att jag inte jobbar, knepigt. Kanske beror det på att jag återigen är ensam i det stora kalla huset. Dagarna är långa och jag försöker fylla dem med meningsfulla saker. men oftast hamnar jag vid datorn.... Nåja, det bär kanske frukt på sitt lilla vis så småningom. Drömmarna finns ju kvar, att återigen ta en plats bland dom andra, att få höra till igen. Men jag accepterar att allt får ta sin tid.

Fredagsmys

Solen är på väg ner bakom skogen och snart kommer min vän hem. När mörkret lägger sig så ska jag tända ljusen i min nya kandelaber som står på golvet och sprider härligt sken. Sen ska vi laga lite god mat, dricka lite vin. Vi pratar om dagen som gått och bara njuter av att få vara hemma tillsammans.  Det är mys för mig.


Fredrik Hallgren i Höök

Läste på Fredrik Hallgrens blogg att han hade en roll i Höök. Jag bänkade mig vid tvn igårkväll och avsnittet var mycket bra.Det handlade om någon som rånat butiker och spåren ledde till ett regemente, där Fredrik gjorde sin roll som fänrik(tror jag) så bra att det militära förföljde mig inatt. Otäck dröm där jag står i köket i morgonrock och ser hur min trädgård körs sönder av bandvagnar. Ur dessa strömmar en massa militärklädda människor och börjar klättra upp för väggarna på huset. Dom hängde i rep utanför alla fönster. Jag smög upp på övervåningen för att få på andra kläder men möts däruppe av militärer med dragna vapen. Det sista jag minns är att jag kryper på golvet som en larv för att gömma mig. Trots denna knäppa dröm så tror jag det betyder att Fredrik Hallgren är en bra och trovärdig skådespelare som vi kommer få se mer av. Men snälla Fredrik, spela inget värre än en förälskad militär, jag behöver min skönhetssömn.

Vinter

När jag vaknade idag sken solen från en klar himmel. Någon minusgrad och pyttelite pudersnö på marken. Mitt favoritväder förutom att det borde vara mer snö! Jag var bara tvungen att ge mig ut på en långpromenad. Jag är nog lite knäpp men jag älskar vintern och kylan. Jag blir som ett barn när det snöar, och det var längesen jag var barn... Skitsamma, jag kan vara ute hur länge som helst. Synd att jag bosatt mig i en del av landet där snö blir alltmer sällsynt.


Barn till salu

Idag tog jag en tur till stora staden för att fylla mina matförråd. När jag står i kassan hör jag någon bakom säga-Sluta sparka mig! Jag vänder mig om och ser en kvinna med en flicka i 10-årsåldern. Flickan sparkar sin mamma på benen om och om igen. Mamman säger ifrån gång på gång utan resultat.Gud så frustrerande detta måste vara. Jag höll på att utbrista-Men sluta sparka då ungjävel! Men jag höll ju tyst. Dom gick bakom mig till parkeringen och jag hör hur mamman säger hur pinsamt detta är hur alla i hela affären tittat på dom! Väl framme vid bilen blir det nästan slagsmål, flickan sparkar och boxas och mamman försöker värja sig. Hon ber flickan sluta och undrar varför hon är arg. Inte ens det visste hon.Jag undrar vad detta ska sluta. Hade någon velat köpa den där ungfan så hade dom nog fått henne billigt idag.

Håkan i baren

Skrev häromdagen om Ruth som åker färjan. Länkade till hennes blogg för att det var kul att läsa om vem hon är. En blogg som jag skulle vilja läsa är Håkan "baren"(om han hade nån)Vissa tjejer tycker att han är snygg men det är ju bevisligen inte tillräckligt. Han verkar vara lite seg i sin söta kola. Som i måndagens avsnitt när Håkan var på livräddarkurs på Åland. Läraren talar om att dom ska äta lunch på området men middagen får dom stå för själva. Vilken tid det tog innan käre Håkan droppade det ämnet. Han avbröt läraren flera gånger med sina frågor om middagen. Suck... Men nog är det kul med såpor. Det bästa är att det retar upp så många i tv-sofforna. Så även mig ibland, fast oftast är det pinsamt.

Att förlora en vän

Vi har kännt varandra sedan vi var små. Växte upp som grannar. Vi trodde nog att vi alltid skulle vara vännner men ibland förändras saker och ting. Vi har nog alltid varit väldigt olika, skillnaderna har blivit synligare ju äldre vi blivit. Du tyckte att jag bettet mig illa så du tröttnade på att ringa mig sa du. Jag ser det inte riktigt på det viset, anser att allt är ett jäkla missförstånd. När jag undrade varför du inte sagt nåt tidigare så fick jag svaret-Men du är väl intelligent så du borde ju kunnat räkna ut det själv. Ett vasst svar och efter detta samtal visste jag att vår vänskap var förlorad. Vi som hade delat allt och kunde prata i evigheter om stort och smått. Plötsligt hade din ilska fått fäste i din kropp och fick växa sig större och större. Kanske hade något kunnat räddas om du sagt i ett tidigt skede vad som gjorde dig arg. Jag gick här på mitt håll och trodde att allt var frid och fröjd. När du inte ringde så trodde jag att du hade mycket runt dig. Nu vet jag att det var ilskan och bitterheten som flyttat in. Vad jag än säger så vill du inte ta in att det är ett missförstånd. Du säger att som jag agt hade DU aldrig sagt. Men vi är ju olika individer. Då kan man se på saker på olika sätt. Men du ville att jag skulle säga som du skulle sagt. Men då skulle ju inte jag vara jag längre. Hoppas du har det bra.

Lat

Idag är jag en latmask. Igen. Jag borde hoppa i skorna och gå ut i det vackra vädret men sitter istället här på min allt bredare häck och skriver en massa trams. Men det är ju så skönt att göra vad man vill. Och nu vill jag sitta här och skriva trams. Så det så!

Hemligheten

Denna blogg är tänkt som min egen lilla dagbok där jag skriver av mig om vad som helst. Jag skrev dagbok när jag var ett antal år yngre och minns hur jag skrev om alla förälskelser och jobbiga klasskamrater m.m. Mest av allt var det ju hemligt, man skrev vad som helst. Så var det tänkt med denna blogg. Och jag var den siste att skaffa blogg men det är ju inte värre än att skriva i en fin bok med linjer, eller? Mådde dåligt över min hemlis så jag talade om för Honom att jag skriver här. Vill inte att nån som känner mig läser detta men alla andra är välkomna. Sjukt. Men just nu är det bara jag och min hemliga blogg. Ingen har hittat hit så det är lugnt....

Ett glas vitt

Ikväll ska jag laga världens godaste kyckling i ugn och sen ska jag sätta mig i mitt fina vardagsrum och äta. Jag njuter av livet just nu. Underbart. Tänkte faktiskt dricka nåt glas vin ikväll. Inte av nån särskild anledning utan för att jag är sugen på det idag. Varför så speciellt med detta? Nej ingenting med det om jag hade bott i Italien, Spanien eller kanske Frankrike. Där kan man ta ett glas vin och njuta i goda vänners lag utan att någon ser på en som alkoholist. Alltför ofta får man frågan-Ska du dricka vin idag, på en Tisdag? Varför är det mer legitimt att dricka på helgen? Många dricker desto mer då tror jag, kanske för att "passa på". Nej jag tycker det finns för många konstiga "regler" som en del satt upp. Man kan inte äta si till frukost och inte äta så till middag. Detta ämne kommer jag att återkomma till, för det irriterar mig så mycket att man ska behöva förklara för andra varför man gör en viss sak. Kan gälla vad som. På återseende.

Kanal 5

Ett utav mina favoritprogram på tv just nu är utan tvekan Färjan på kanal 5. Såg inför kommande avsnitt att Ruth skulle vara med, ni vet tjejen som åker flera ggr i veckan. Jag har nu hittat hennes blogg och bilden klarnar lite mer om vem denna Ruth är. Tråkigt att så många har förutfattade meningar om andra människor. Tyvärr har jag också det ibland. Förlåt mig Ruth. Kika in på hennes blogg ni med!

Höstrusk

Idag är det verkligen höst. Det regnar och blåser, känns som det regnar från alla håll.
Mysväder också på sitt vis. Att tända ljus och krypa upp i soffan med kaffe och mörk choklad.
Jag älskar att läsa en bok när det är sådant här väder.
Beror kanske på att jag verkligen kopplar av. Ingen stress över att jag måste gå ut.
 Finns en hel del människor som blir deppiga på hösten.
Sådana här dagar måste vara frukansvärda för dom.
 Jag ska tända ett extra ljus för alla er som inte mår bra i själen.

Kärlek

Det viktigaste för mig är du. Du som kom in i mitt liv när jag gett upp. Jag skulle aldrig mer behöva nån människa. Vad fel jag hade. Hur kunde jag någonsin tro att man inte skulle behöva en människa som du?
Den vackraste, snällaste, tålmodigaste, finaste, gladaste. Aldrig ett ont ord om någon. Aldrig att du höjer rösten.
När jag mår dåligt eller är arg så lyssnar du och låter mig vara jag. Världens tålamod med allt. Om alla hade en sådan människa som du i sina liv skulle världen nog varit lite gladare. Jag älskar våra skrattattacker åt allt och inget.
Våra diskussioner om allt som sker runt om oss. Våra promenader i skogen som ingen vet vart skall sluta.
Jag glädjer mig åt varje dag och hoppas att du ska få stanna hos mig.


Varför?

Jag känner hur min kropp sakta vaknar, mitt medvetande är lite på dekis men vaknar så sakteliga.
Varför ska jag vakna?
Varför ska jag stiga upp?
Alla dessa varför.
Alla dessa måsten.


Bedragen

Läste ut boken igår kväll. Den väckte en del gamla minnen jag gömt i mitt förråd. Otrohet är så hemskt. Svek, lögner delade min vardag för en hel massa år sedan. Jag skulle aldrig förlåta sa jag men insåg att jag inte orkade bryta mig ur detta märkliga förhållande jag levde i. Det enklaste blev att stanna kvar och hoppas att allt ska bli bra. Historien upprepades, han ljög, ljög och ljög. De mest bisarra lögner kom över hans läppar. Misstankarna och avsaknaden av bevis gjorde mitt liv till ett helvete. Alla dessa gräl och hans hårda ord. Han ansåg att jag var paranoid, min svartsjuka var sjuklig. Mitt självkänsla blev svagare och svagare, kanske hade jag förtjänat att ha det så här?  Han arbetade som dörrvakt på ett ställe i stan. När man uttryckte sin oro när han kom hem många timmar senare än han lovat skrattade han åt mig och sa att han berättat för sina arbetskamrater vilket helvete han levde i. En sån natt small det. Han fick en örfil, den hårdaste jag kunde uppbringa. Något inom mig brast men jag kände mig stark.
En tid senare ringde hon och ville berätta. Det hade pågått en längre tid. Hon hade fått en nyckel till vår lägenhet och sov ofta över när jag var bortrest. Hon brukade ligga bredvid honom och lyssna när jag ringde för att säga godnatt.

Herr Oro

Det var längesedan sist men inatt kom han till mig, Herr Oro. Han satte sig på magen och pockade på min uppmärksamhet. Jag försökte tänka bort honom men han satte sig på mitt bröst. Tyngden av honom gjorde det omöjligt att koppla av. Jag låg och lyssnade på vinden och hörde hur herr Oro ville prata. -Tänk om det är så, vad gör du då? sa han på sitt retfulla sätt. -Det löser sig, jag ska hitta styrkan svarade jag. Herr Oro gav inte upp. Han dinglade med sina korta ben mot min mage och forsatte ställa alla sina negativa frågor. När gryningen knackade på mitt fönster tröttnade han så slutligen, hoppade ner från mitt bröst och försvann. Undrar hur länge han håller sig borta?


RSS 2.0